Honderden rozen voor verongelukte Gitte bij VenloStormt

© Mara van den Oetelaar

Bij de passantenhaven in Venlo is zondagmorgen een gedenkteken onthuld voor de vorig jaar tijdens VenloStormt verongelukte Gitte Leurs uit Buchten. Dat gebeurde in kleine kring, in het bijzijn van familie en vrienden van Leurs.

Eric Seuren

De 29-jarige vrouw overleed nadat tijdens de obstakelrun een andere deelnemer bovenop haar belandde in water van de passantenhaven. Pas na negen minuten wisten duikers haar uit het water te halen en te reanimeren. Een dag later overleed ze in het ziekenhuis.

RozenNa overleg met de familie werd er besloten om tijdens het evenement verder niet stil te staan bij de gebeurtenis van vorig jaar. In plaats daarvan riep de weduwnaar en familie van Gitte deelnemers op om een roos mee te nemen. Die werden dit weekeinde met honderden bij het gedenkteken gelegd.

MinderIn totaal deden ruim 5000 deelnemers dit weekeinde mee aan het evenement VenloStormt. Dat waren er zo’n 700 minder dan vorig jaar. De deelnemers liepen een aangepast, veiliger parcours waarbij het ‘open water’ en de centra van Venlo en Blerick werden gemeden.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee