Tientallen Maastrichtse jongeren maken kennis met watersport

Treech '42 blij met jaarlijkse Nationale Open Dag waterskiën

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

© Laurens Bouvrie

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

De Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond vraagt een keer per jaar watersportverenigingen een open dag te houden. De Maastrichtse watersportclub Treech ’42 doet daar graag aan mee. Zondagmiddag zijn vooral jongeren te gast bij de club die de laatste jaren behoorlijk actief is de jeugd te porren te gaan waterskiën.

info@laurensbouvrie.com

Het onder de knie krijgen van de waterskitechniek heeft in ieder geval een grote overeenkomst met het skiën in de sneeuw; hoe jonger je bent, des te makkelijker leer je het. Paul Heuvels, een van de stuwende krachten achter de Skiploog Treech '42 is in zijn nopjes met de belangstelling die deze zondagmiddag wordt getoond. “Natuurlijk hopen we dat deze jongeren die vandaag komen proeven van de waterski- en wakeboardsport ook lid willen worden van Treech ’42. Maar we zijn ook al blij dat ze een middag hier komen genieten. Van de entree die zij betalen kunnen wij weer materiaal aanschaffen voor onze skiploeg.”

Terwijl drie andere jongeren in een soort van kermisattractieachtig opblaasbaar driezitsbankje achter een speedboot zitten maakt de jonge Emilia haar laatste meters op het water. “Heeft nog nooit gewaterskied” zegt Heuvels. “Ze is amper gevallen in het uur dat ze op de ski’s staat.” Een talentje? Daar durft ze zelf geen antwoord op te geven. “Maar het is wel hartstikke leuk om te doen.” Dat was te merken. De bestuurder van het bootje laat haar een aantal keren vlak langs de waterkant komen. Eenmaal in de buurt van de fotograaf kijkt ze al waterskiënd niet alleen recht in de lens, daarna verschijnt ook nog eens flinke lach op haar gezicht.

Die lach is niet te zien op de gezichten van de drie meiden die in hun ‘driezitsbankje’ door een pijlsnelle speedboot over het water worden gemangeld. Ze hebben alle concentratie nodig om niet in het water te worden gesmeten. Dat gaat tot aan het laatste rondje heel goed. Maar dan is er bij een van de jongedames een moment van niet goed opletten. Een seconde heeft ze geen houvast. Dat is voldoende door de snelheid en het over de golven denderen van het bootje dat ze een onvrijwillige duik achterover maakt. Geen nood, het zwemvest zorgt dat ze maar heel even kopje onder gaat. Na een minuutje in het water te hebben gedobberd zet ze haar tocht alweer voort.

Voor meer informatie over de Skiploog van Treech ’42; ga naar de website van de watersportclub.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee