TOP Oss haalt 'plaaggeest' Bryan Smeets binnen

Bryan Smeets

Bryan Smeets© Bas Quaedvlieg

TOP Oss heeft Maastrichtenaar Bryan Smeets (25) aangetrokken. De middenvelder tekent een contact voor één seizoen met een optie voor nog een jaar, bij de club die officieel nog 3 weken FC Oss heet.

BD

Smeets verwierf in het seizoen 2015-2016 landelijke bekendheid toen hij als speler van De Graafschap het kampioenschap van Ajax om zeep hielp. Op de laatste speeldag scoorde hij tegen Ajax de gelijkmaker (1-1), waardoor de Amsterdammers de titel misliepen. Smeets wordt tot aan de dag van vandaag herinnerd aan het cruciale doelpunt.

Smeets debuteerde in 2010 op 17-jarige leeftijd voor MVV Maastricht en speelde daarna voor De Graafschap en SC Cambuur. In totaal speelde hij 203 duels in Ere- en Eerste divisie en scoorde hij 27 goals.

CategorieAlgemeen directeur Peter Bijvelds zegt in een persbericht over Smeets: "Als TOP Oss zijnde wil je altijd spelers halen uit een zo hoog mogelijke categorie. Dat is met Bryan zeker gelukt. Hij heeft in de top van de Eerste divisie én op het hoogste niveau zijn waarde al bewezen."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee