Tevreden Verstappen: race net te kort

© EPA

Alleen in de eerste en laatste ronde van de Grote Prijs van Canada heeft Max Verstappen even aan aanvallen kunnen denken.

ANP

De Nederlandse coureur slaagde er echter niet in Valtteri Bottas te passeren en moest daardoor genoegen nemen met plek drie. "Het was een goede race, ik heb ervan genoten", zei Verstappen desondanks aan de finish in Montreal.

GenoegenDe Nederlandse coureur was vanaf de derde plek en gestart en probeerde Bottas, de nummer twee van de startopstelling, in de eerste bocht in te halen. De Fin wist zijn positie echter te verdedigen en reed daarna snel weg bij Verstappen. "Ik heb het even geprobeerd, maar ik realiseerde me al snel dat het niet lukte. Dan moet je genoegen nemen met de derde plaats."

Pas in de laatste rondes kreeg hij de Mercedes van Bottas weer in zicht. "Ik moest vroeg een pitstop maken, want de hypersoft-banden waren er al snel aan. Op de supersofts had ik een goede snelheid te pakken. Ik kon het gat naar Bottas verkleinen en kwam op het einde heel dichtbij, maar helaas was de race net te kort", zei Verstappen. "Het was een goede race, we waren heel competitief."

Vettel pakt leidingZijn tweede podiumplaats dit seizoen bracht Verstappen in de WK-stand op 50 punten, waarmee hij nog steeds de nummer zes is. Sebastian Vettel, de winnaar in Montreal, nam met 121 punten de leiding over van Lewis Hamilton (120). Bottas nestelde zich met 86 punten op plek drie, vlak voor Daniel Ricciardo. De teamgenoot van Verstappen eindigde in Montreal als vierde en kwam zo op 84 punten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee