Mark Diemers tekent bij Fortuna Sittard

Print
Mark Diemers tekent bij Fortuna Sittard

Mark Diemers namens De Graafschap in duel met Fortunees Dries Saddiki. Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Fortuna Sittard heeft Mark Diemers ingelijfd. Hij tekent voor drie seizoenen.

De 24-jarige middenvelder komt transfervrij over van De Graafschap, waar hij de laatste twee seizoenen speelde. Daarvoor kwam Diemers uit voor FC Utrecht en SC Cambuur. Afgelopen seizoen werd hij uitgeroepen tot beste speler van de derde periode in de eerste divisie.

Vaste waarde
Afgelopen seizoen was Diemers een vaste waarde bij de Superboeren, met wie hij via de play-offs naar de eredivisie promoveerde. In 37 wedstrijden maakte de Fries elf doelpunten. Diemers - die ook begeerd zou worden door NAC - is na verdediger Alessandro Ciranni de tweede aanwinst van Fortuna Sittard op weg naar het nieuwe seizoen.

Gelukkig
Volgens interim-directeur Johnny Creemers was het geen 'appeltje eitje'. "Er waren meer kapers op de kust, maar de klik was goed", zegt hij. Fortuna prijst zich gelukkig met de 'nummer tien'. "Hij is Nederlands, jong en getalenteerd", aldus Creemers, die verwacht de selectie ver op orde te hebben voordat de eerste training start op 25 juni.

Gesprek
Diemers zegt op de website van Fortuna dat hij enthousiast raakte na een gesprek met de trainers en technisch directeur. "Over mijn rol in het team en over de ambities van de club", zegt hij. "Met de ideeën die de club heeft denk ik dat wij komend seizoen niet slechts een rol in de marge zullen spelen."