Negen leden van Satudarah blijven in de cel

Print
Negen leden van Satudarah blijven in de cel

Afbeelding: Rob Oostwegel

Sittard - De negen leden van het Limburgse chapter van motorclub Satudarah in Geleen blijven voorlopig allemaal in de cel.

Dat heeft de rechtbank Limburg maandag besloten. De rechters vinden met het Openbaar Ministerie dat ook de verdachten die ‘slechts’ voor twee feiten vastzitten hun vrijheid nog niet terug kunnen krijgen.

Afpersing
Het gaat om de afpersing en de vrijheidsberoving door tien Satudarahleden op 1 december 2017. Het slachtoffer werd op die dag ontboden in het clubhuis van Satudarah in het Molukse gemeenschapshuis Merpati in Geleen. Hij moest zich verantwoorden omdat hij de motorbende bedonderd zou hebben.

De advocaten vinden dat  de politie en justitie daar te weinig  bewijs voor hebben. Het vermeende slachtoffer zou tijdens diverse verhoren wisselend hebben verklaard.  De vorige maand stelden de rechters in Roermond een 34-jarig lid van de Satudarah voor deze kwesties wel op vrije voeten bij gebrek aan bewijs. 

Afgeluisterd
Politie en justitie hebben in 2017 28 bijeenkomsten van de motorclub heimelijk afgeluisterd en gefilmd. De politie pakte op 6 december 2017 Satudarahpresident Stephan P.  Anthony P., Emanuel P., Paul S. (allen uit Geleen) en Dave E. uit Kerkrade op. Justitie beschouwt hen als het kader van de motorclub. De andere verdachten verdwenen in januari in de cel. 

Het Openbaar Ministerie verdenkt het kader van de motorclub onder andere van deelname aan een criminele organisatie, meerdere afpersingen vanaf 2015, het witwassen van geld, opiumdelicten en overtreding van de wet wapens en munitie.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje