Vaals krijgt verkeerspanel van burgers

Print
Vaals krijgt verkeerspanel van burgers

Drukte op Maastrichterlaan in Vaals, Afbeelding: Annemiek Mommers

Vaals - De gemeente Vaals gaat burgers via een verkeerspanel betrekken bij het oplossen van verkeersknelpunten. Mensen kunnen zich daar voor aanmelden.

Wethouder John Coenen constateert dat het ene verkeersprobleem oplossen het andere vaak veroorzaakt. Door meer inzicht te bieden in een mogelijk domino-effect van maatregelen hoopt hij ook op meer draagvlak.

Aanmelden
Vaals gaat daarom een verkeerspanel samenstellen. Mensen kunnen zich daarvoor aanmelden, maar de gemeente benadert ook actief burgers die zich al eerder met een verkeersprobleem gemeld hebben.

Oplossingen
Dat panel inventariseert knelpunten, analyseert de aard en omvang ervan en bekijkt ook mogelijke oplossingen. Al die oplossingen worden in het simulatiemodel gestopt waarmee de effecten duidelijk worden, ook voor het aangrenzende gebied. Uiteindelijk neemt wel de gemeenteraad een besluit over de te nemen maatregelen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee