VC Weert gaat vier klassen lager spelen

Print
VC Weert gaat vier klassen lager spelen

Afbeelding: René Corten

VC Weert, dat zich afgelopen seizoen nog handhaafde op het hoogste niveau in Nederland, speelt komend seizoen met de vrouwenploeg geen topvolleybal meer.

De club daalt af van de eredivisie naar de promotieklasse; liefst vier stappen lager.

Licentieaanvraag
In mei werd al bekend dat de Nevobo de licentieaanvraag van de stichting Topvolleybal Weert - ook in beroep - had geweigerd. De stichting had de aanvraag ondanks diverse herinneringen vanuit de bond te laat ingediend. Destijds hoopte de stichting nog op een doorstart in de topdivisie, net onder de eredivisie, maar ook dat is naar nu blijkt te hoog gegrepen.

Realistischer
Volgens voorzitter Tjebbe Smit van de vereniging VC Weert is de promotieklasse een realistischer doel. "Qua financiën zou een hoger niveau nog wel kunnen, maar we krijgen op dit moment geen trainer en speelsters meer om op een hoger niveau te acteren. De speelsters van afgelopen seizoen zijn net als de trainers al weg. Bovendien moet de organisatie een hoger niveau ook aankunnen."

Zere plek
Met die laatste opmerking legt Smit de vinger op de zere plek. Navraag bij de Nevobo leert dat er vanuit de bond ook vragen waren over de kwaliteit van de organisatie van de stichting Topvolleybal Weert. Manager competitiezaken Hans de Vos van de Nevobo: "Wij hebben de stichting diverse herinneringen gestuurd met betrekking tot de licentieaanvraag. Per mail en telefonisch. Toch was de aanvraag anderhalve maand te laat. In de beoordeling van zo’n aanvraag wordt behalve naar jaarstukken, de begroting en technische zaken ook gekeken naar de kracht van de organisatie. Het te laat indienen getuigt niet van kracht."

Drama
Voor bestuurslid Rogier Stijnen van de stichting Topvolleybal Weert is het ontbreken van VC Weert op het hoogste niveau komend seizoen een persoonlijk drama. "Ik ben er kapot van. Topvolleybal hoort in Weert, maar de licentieaanvraag is door persoonlijk falen te laat ingediend. Van wie? Dat hou ik voor mezelf." Roy Stroek, het andere stichtingslid naast Stijnen, was niet bereikbaar voor commentaar. Duidelijk is dat de stichting na afhandeling van nog openstaande rekeningen zal ophouden te bestaan. "Voor komend seizoen is de vereniging aan zet waar het ’t eerste team betreft", zegt Stijnen.