Maastrichts Mooiste in beeld, deel 1

Print

Afbeelding: Laurens Bouvrie

Duizenden sportievelingen maakten afgelopen weekend van Maastrichts Mooiste weer een behoorlijke happening. In twee 'in beeld reportages' een sfeerreportage van een van de grotere sportevenementen van de regio.

Gruuts heeft hij op zijn rennershirt zijn geboortejaar laten vlokken. Niemand kan er omheen; Harry Sprenger is van 1934. Geboren  in de crisisjaren (1929 - 1940) en als gamin van zes de Tweede Wereldoorlog ingaand. Al die zware jaren hebben blijkbaar geen invloed gehad op het fysieke gesteld van de, zoals hij zelf graag zegt, oudste deelnemer aan Maastrichts Mooiste. Met ogenschijnlijk gemak rent Sprenger in eigen tempo de vijf kilometer van Maastrichts Mooiste. 

Voor de start van vijf kilometer vinden bijna een ochtend lang wedstrijden plaats voor basisscholieren. Op hun shirts geen geboortejaar. Wel op heel veel gezichten een fanatieke blik die verraadt dat ze zo snel mogelijk van de Markt naar het Vrijthof willen rennen en weer terug.  

De finale van Maastrichts Mooiste 2018 is even na twee uur zondagmiddag. Dan staat de 10 Engelse mijl op het programma. Alhoewel het deze editie niet zo warm is als verleden jaar wordt het zeker niet veel minder afzien. Het luchtvochtigheidsgehalte ligt hoog, het parcours gaat voor alle deelnemers geen walk in the park worden. 

Dinsdagochtend 12 juni volgt deel 2 van Maastrichts Mooiste 2018 in beeld. 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje