Team van ‘Plök d’n Daag’ zet traditie Samenloop voor Hoop voort

Print
Team van ‘Plök d’n Daag’ zet  traditie Samenloop voor Hoop voort

De kaarsenceremonie is telkens een bijzonder moment tijdens de 24-uurs wandelestafette. Afbeelding: Archief De Limburger

Samenloop voor Hoop afdeling Maastricht is ermee gestopt. Eén van de teams die de afgelopen jaren telkens deelnam aan de 24-uurs wandelestafette in het teken van kanker, zet zaterdag 16 juni op eigen houtje de traditie voort op Sportpark West in Malberg.

Initiator namens team ‘Plök d’n Daag’ is Mariska Spee. “Het samenzijn en de verbondenheid tijdens het evenement betekent voor mij en ook anderen heel veel in het verwerken van de nasleep van kanker.”

Facebook
Spee zette haar initiatief ‘Plök d’n Daag en Loup’ op Facebook en kreeg een ‘overweldigende’ hoeveelheid positieve reacties. Spee, die zelf borstkanker heeft gehad, heeft op Sportpark West een baan gereserveerd van zaterdag 16 juni om 14.00 uur tot zondag 17 juni 14.00 uur. “Iedereen die mee wil doen, kan zich aansluiten.”  Artiesten zoals onder andere Frans Theunizs en Huub Adriaens verlenen belangeloos hun medewerking.

Lotgenoten
Spee en haar team van circa 20 lotgenoten en medestanders deden sinds 2010 iedere twee jaar mee aan de estafettewandeltocht die de eerste drie edities op de atletiekbanen van Sportpark West werd gehouden ter nagedachtenis aan de voortdurende strijd tegen kanker. De laatste editie, in 2016, vond plaats in en rond het Mecc. 

Geen kopie
Spee is niet van plan om het concept van Samenloop voor Hoop exact te kopiëren. “Wel willen we de kaarsenceremonie in stand houden. Zij het in een andere vorm. Het voornaamste is dat we samen kunnen lachen, gieren, en ook brullen.”

Belangstellenden die zaterdag 16 juni willen meedoen en vragen hebben, kunnen een e-mail sturen naar: mariskaspee@gmail.com

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje