Lancia centraal op volgende Oldtimerbeurs in het Mecc

Print
Lancia centraal op volgende Oldtimerbeurs in het Mecc

De Lancia D23 is tijdens de komende editie van Interclassics te bewonderen in het Mecc. Afbeelding: Louwman museum

De Italiaanse auto's van Lancia staan centraal op de 26e editie van InterClassics Maastricht, dat van 10 tot en met 13 januari 2019 in het Mecc gehouden wordt.

De hoogtepunten uit de meer dan 100 jaar rijke geschiedenis van het merk zullen in samenwerking met de Lancia Club Nederland en België en diverse musea gepresenteerd worden.

Traditiegetrouw wordt ieder jaar het thema van de beurs gevisualiseerd door een jaarbeeld in retrostijl. De achterban van de beurs kon kiezen uit de Lancia D23 sportwagen en de Delta HF uit de jaren negentig. Het de D23. Zowel deze D23, het enige overgebleven originele exemplaar van dit illustere Lancia rensporttype, als de Delta HF Integrale 8V zijn als twee van de circa 25 topstukken te zien op het themaplein. De Lancia D23 wordt beschikbaar gesteld door het Louwman Museum.

Geschiedenis
Vincenzo Lancia startte in 1899 als testrijder bij Fiat. Hij begon in 1906 zijn eigen autofabriek. Het bedrijf maakte naam met opvallende technische innovaties. In 1969 werd Lancia overgenomen door Fiat, dat uitendelijk enkele jaren geleden het automerk Lancia uit de handel nam.

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje