Confetti:het wel en wee rond Hoeve Castermans

Print
Confetti:het wel en wee rond Hoeve Castermans

Afbeelding: Harry Heuts

Arie Voorzee strooit zijn Confetti met Maastrichtse (society) nieuwtjes over de lezers uit. Vandaag over dat er maar geen schot komt in de bouwplannen rond Hoeve Castermans in Wolder.

In Wolder zijn er geen bouwactiviteiten te bespeuren rond de geplande invulling van Hoeve Castermans. De omgeving is al jaren een bouwval. Er zijn vanaf begin deze eeuw al een aantal plannen gepresenteerd, maar die werden getorpedeerd door een te strenge Welstand en een paar bezwaarmakers uit de omgeving waaronder de schrijfster Rosalie Sproten en Camille Oostwegel.

Ik heb mij altijd afgevraagd waar zij zich toen mee bemoeiden. Het laatste plan van Wilre bv uit Eindhoven is onderverdeeld in Hof van Assisi (hoeve Castermans 1) en Cour Wolder (hoeve Castermans 2). Maar deze plannen hebben door een zeer langzaam draaiende ambtelijke molen vertraging opgelopen en twee belangrijke partners, SeysCentra en de beoogde exploitant Cour Wolder bv, hebben zich teruggetrokken. “We zijn nu vijf jaar bezig en zijn er klaar mee. Wij willen en kunnen niet langer wachten op de benodigde vergunningen. Iedereen die wil tegenwerken werkt tegen. Mensen zijn bedreigd door personen die het als een dagtaak zien om alles te dwarsbomen. Het duurt ons veel te lang. Wij gaan op zoek naar een andere locatie.”

Wilre bv laat weten dat ze op zoek gaat naar eventuele nieuwe partners of dat hoeve Castermans 2 een andere invulling krijgt. Ik mag concluderen dat er totaal geen schot zit in de zaak. Is dat iets voor het nieuwe stadsbestuur? Haal het eerste plan uit 2004 van het Luikse architectenbureau Charles Vandenhove uit de kast. Een prachtig plan waar iedereen nog altijd achter staat. Dan hadden de vele senioren uit Wolder al een prachtig onderkomen gehad en hun kinderen waren in de wijk blijven wonen.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →