Honderden nieuwe banen in logistiek Venray

Print
Honderden nieuwe banen in logistiek Venray

Foto ter illustratie. Afbeelding: Loraine Bodewes

In Venray blijft de logistiek groeien. DHG ontwikkelt een distributiecentrum met plek voor maximaal 300 werknemers, terwijl Gazely met soortgelijke plannen 150 banen creëert. En er komt nog meer.

Ontwikkelaar van logistiek vastgoed DHG gaat op het oude terrein van de Venrayse fabrikant van autoschuifdaken Inalfa Roof Systems een distributiecentrum van vijf hectare bouwen, zo’n tien voetbalvelden groot.

Een woordvoerder van dit bedrijf verwacht dat het logistieke centrum tussen de tweehonderd tot driehonderd banen zal opleveren. In het ontwerp is elk geval rekening gehouden met een personeelsbestand van maximaal driehonderd mensen. De ontwikkelaar moet nog een huurder vinden, maar ziet hiervoor geen problemen. DHG zegt in gesprek te zijn met belangstellende bedrijven.

Miljardair
Toen Inalfa in 2016 intrek nam in zijn nieuwe onderkomen langs autosnelweg A73, kwam de oude huisvesting op bedrijventerrein Smakterheide in Venray vrij. Het terrein was in 2009 verworven door Ram­phastos Investments, een investeringsvehikel van de bekende ondernemer en miljardair Marcel Boekhoorn. Na het vertrek van huurder Inalfa verkocht Ramphastos het complex aan DHG.

In de voorkeur van het bedrijf voor Venray als vestigingsplaats - boven Venlo - heeft volgens de woordvoerder de krappe arbeidsmarkt voor logistiek personeel in Venlo meegespeeld. "In Venray is het aanbod van arbeidskrachten iets beter." Voordat DHG aan de nieuwbouw begint, worden de oude bedrijfsgebouwen van Inalfa gesloopt en ook de grond gesaneerd. In het najaar start de bouw.

Distributiecentrum
Overigens meldt wethouder Jan Loonen (CDA, Economie) dat op een deel van het terrein van printerfabrikant Xerox de Britse logistieke vastgoedontwikkelaar Gazely binnen twee jaar een distributiecentrum gaat bouwen. Hier zouden circa 150 mensen aan de slag kunnen.

Daarnaast wordt bij industrieterrein Smakterheide in Venray een bedrijventerrein van 30 hectare ontwikkeld. DHG heeft belangstelling voor vestiging op dit terrein. "Wij willen daar graag een positie innemen." De woordvoerder voorziet dat de logistieke sector nog zeker vijf jaar blijft groeien.