Weert wil ‘The Passion’ naar Limburg halen

Print
Weert wil ‘The Passion’ naar Limburg halen

Op 29 maart van dit jaar vond de laatste aflevering van 'The Passion' plaats in de Bijlmer in Amsterdam. Afbeelding: Willem Jan de Bruin

De gemeente Weert wil ‘The Passion’ in 2019 naar Limburg halen.

"We zijn ervan overtuigd dat we in Weert The Passion willen en kunnen organiseren en gaan er vol voor." Burgemeester Jos Heijmans stelt zeer enthousiast te zijn om het evenement in 2019 in zijn stad te laten plaatsvinden.

Benaderd
Heijmans zegt zelf de organisatie te hebben benaderd. „Ik heb twee jaar geleden al eens gebeld, daarna is het even blijven liggen. Eind vorig jaar heb ik nog een poging gewaagd. We hebben nu een aantal gesprekken met de organisatie gevoerd en ik heb er een goed gevoel over." 

Drie miljoen kijkers
De landelijke manifestatie die live op tv wordt uitgezonden vindt sinds 2011 jaarlijks op Witte Donderdag plaats in een andere Nederlandse stad en vertelt, met diverse BN’ers en bestaande Nederlandstalige liedjes, over het lijden en sterven van Jezus.

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →