Grens kamerverhuur op ‘hotspots’ in Venlo

Print
Grens kamerverhuur op ‘hotspots’ in Venlo

De Roermondestraat in Venlo, een van de 'hotspots' waar het stadsbestuur de kamerverhuur wil aanpakken. Afbeelding: Google Streetview

Venlo - Geen extra kamerverhuurpanden in Venlose straten waar qua overlast de grens is bereikt.

Wethouder Sjors Peeters (50Plus, Leefbaarheid) van Venlo wil deze regel zo snel mogelijk invoeren. Dit najaar wil hij met uitgebreider beleid komen dat de problemen rond kamerverhuur verder moet terugdringen.

Peeters wil geen nieuwe kamerverhuurpanden toestaan in straten waar de grens qua overlast is bereikt. Het gaat volgens hem om de zogeheten ‘hotspots’ Roermondestraat en Tegelseweg in Venlo en de Antoniuslaan in Blerick.

Problematisch
Peeters laat deze vorm van begrenzing juridisch toetsen en wil deze zo snel mogelijk invoeren. "We hebben diverse plekken in de gemeente waar de kamerverhuur zich dermate heeft ontwikkeld, dat wij dat problematisch vinden", aldus Peeters. "Door te maximeren, zorgen we er op korte termijn in ieder geval voor dat het probleem niet erger wordt."

Peeters en de gemeente Venlo krijgen uit onder meer de genoemde straten klachten over geluidsoverlast, afval op straat en drugshandel.

Onacceptabel
Het gemeentebestuur vindt het onacceptabel dat in meerdere buurten de woon- en leefomgeving wordt aangetast door (illegale) kamerverhuur. Peeters wil daarom de komende maanden beleid ontwikkelen dat dit probleem moet terugdringen.

Zo wordt eraan gedacht om de grens voor kamerverhuur terug te brengen van de huidige vijf naar drie bewoners. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →