Gemeente trekt horecavergunning discotheek Weert in

Print
Gemeente trekt horecavergunning discotheek Weert in

Afbeelding: Laurens Eggen

De gemeente Weert heeft maandag de drank- en horecavergunning van discotheek Brothers ingetrokken.

Dat betekent dat de horecagelegenheid aan de Oelemarkt niet meer open mag. Dit nadat de gemeente herhaaldelijk aan de eigenaar heeft gevraagd om gegevens aan te leveren die nodig zijn voor een Bibob-onderzoek.

Bibob
Met behulp van de Wet Bibob kan een gemeente onderzoeken of de persoon met wie zij zaken doet betrouwbaar en integer is. Uit het onderzoek zou kunnen blijken dat de aanvrager van de vergunning verdacht wordt van betrokkenheid bij strafbare activiteiten.

Brothers
Burgmeester Heijmans heeft Brothers in maart 2018 gevraagd om gegevens aan te leveren voor een bibob-onderzoek. Ook na twee herhalingen van dat verzoek in april en in mei bleven de gevraagde gegevens uit. Omdat er nu geen toetsing kan plaatsvinden heeft de burgemeester met onmiddellijke ingang de vergunning ingetrokken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →