Fortuna naar sportcomplex Sittard-Oost

Print
Fortuna naar sportcomplex Sittard-Oost

Afbeelding: Ermindo Armino

Sportcomplex Sittard-Oost wordt vrijwel zeker het trainingscentrum van Fortuna Sittard.

De eredivisieclub krijgt het gemeentelijk sportpark in bruikleen, met name om er de eigen jeugdacademie onder te brengen.

Fortuna Sittard gaat zo goed als zeker haar trainingscentrum en wedstrijdaccommodatie voor alle jeugdteams onderbrengen op het sportcomplex Sittard-Oost, thuishaven van amateurclub Sporting Sittard.

Het Anker
Het trainingscomplex van de kersverse eredivisionist is nu nog gevestigd in sportpark Het Anker in Buchten, maar daar wil de profclub weg. De Fortuna-directie koestert al lange tijd de wens om dicht(er) bij het stadion een centrale sportaccommodatie voor de eigen jeugdacademie te vestigen.

In bruikleen
Fortuna-woordvoerder Dennis van Balkom bevestigt dat de clubleiding zich momenteel ‘serieus beraadt’ over het aanbod van het stadsbestuur om het sportpark in Sittard-Oost in bruikleen te geven. "Binnen enkele weken hakken we de knoop door.” Maar volgens goed ingevoerde bronnen is de deal al in kannen en kruiken en is de verhuizing volgende maand een feit.

 

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee