Fortuna naar sportcomplex Sittard-Oost

Print
Fortuna naar sportcomplex Sittard-Oost

Afbeelding: Ermindo Armino

Sportcomplex Sittard-Oost wordt vrijwel zeker het trainingscentrum van Fortuna Sittard.

De eredivisieclub krijgt het gemeentelijk sportpark in bruikleen, met name om er de eigen jeugdacademie onder te brengen.

Fortuna Sittard gaat zo goed als zeker haar trainingscentrum en wedstrijdaccommodatie voor alle jeugdteams onderbrengen op het sportcomplex Sittard-Oost, thuishaven van amateurclub Sporting Sittard.

Het Anker
Het trainingscomplex van de kersverse eredivisionist is nu nog gevestigd in sportpark Het Anker in Buchten, maar daar wil de profclub weg. De Fortuna-directie koestert al lange tijd de wens om dicht(er) bij het stadion een centrale sportaccommodatie voor de eigen jeugdacademie te vestigen.

In bruikleen
Fortuna-woordvoerder Dennis van Balkom bevestigt dat de clubleiding zich momenteel ‘serieus beraadt’ over het aanbod van het stadsbestuur om het sportpark in Sittard-Oost in bruikleen te geven. "Binnen enkele weken hakken we de knoop door.” Maar volgens goed ingevoerde bronnen is de deal al in kannen en kruiken en is de verhuizing volgende maand een feit.

 

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.