Scholenkoepel eist rectificatie van kwaadsprekende docent

Print
Scholenkoepel eist rectificatie van kwaadsprekende docent

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

De stichting Limburg Voortgezet Onderwijs (LVO) eist in een kort geding dat een van hun docenten zich op social media niet langer negatief uitlaat over de stichting. Ook eist LVO een rectificatie.

De docent, sinds 2014 in dienst bij de stichting en op het laatst werkzaam bij het Grotiuscollege in Heerlen, kwam begin dit jaar met een burn-out thuis te zitten. Toen een afspraak bij de bedrijfsarts niet doorging, maar hij abusievelijk toch beter werd gemeld, knapte er iets bij de man. Op zijn social media-accounts begon hij tirades tegen de stichting LVO en haar bestuursvoorzitter André Postema, tevens Eerste Kamerlid voor de PvdA.

Reputatie
"Onnodig grievend, onwaar en schadelijk voor de reputatie van zowel LVO als André Postema", zo betoogde de advocaat van LVO gisteren in de rechtbank in Roermond. De stichting werd online onder meer uitgemaakt voor ‘rattenorganisatie’ en Postema werd een ‘narcist’ en ‘onprofessionele koekenbakker’ genoemd. "Hier wordt een persoonlijke vete via social media uitgevochten. Dat is schadelijk voor LVO, want ouders en kinderen zien dit ook."

LVO, koepel van 21 middelbare scholen door de hele provincie, eiste gisteren niet alleen het verwijderen en verwijderd houden van de berichten, maar ook dat de docent een rectificatie op zijn sociale mediakanalen publiceert. Daarnaast loopt er inmiddels een procedure om het contract van de man te ontbinden.

Verwijderd
De advocaat van de docent liet weten dat alle grievende berichten inmiddels zijn verwijderd. Een rectificatie vond ze echter te ver gaan omdat de docent dan zijn eigen mening zou moeten rectificeren. Daarnaast stelde ze dat de docent psychische klachten heeft waarvoor inmiddels een behandeltraject loopt. Een rectificatie zou hem mogelijk terug kunnen werpen in zijn herstel.

Een poging van de rechter om beide partijen buiten het kort geding om een overeenkomst te laten sluiten, strandde op het punt van de rectificatie. Ook zei LVO dat de docent zich niet aan eerdere beloftes had gehouden. Uiterlijk 21 juni doet de rechter uitspraak.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →