Rieu verbindt zijn naam aan Jeugdfonds Cultuur Limburg

Print
Rieu verbindt zijn naam aan Jeugdfonds Cultuur Limburg

Afbeelding: ANP/Marcel van Hoorn

André Rieu heeft zich als ambassadeur verbonden aan het Jeugdfonds Cultuur van de provincie Limburg. Via het fonds krijgen kinderen uit minder draagkrachtige gezinnen de kans deel te nemen aan cultuur. "Kinderen verdienen kansen."

In Limburg zijn naar schatting 22.600 kinderen, dat is één op de tien kinderen, die met hun ouders van 120 procent (of minder) van het bestaansminimum leven.Voor veel van hun ouders is deelname van hun kind aan culturele uitingen zoals muziek maken, dans en toneel financieel vaak een struikelblok. Rieu: "Kinderen verdienen kansen. Via het Jeugdfonds Cultuur maken kinderen kennis met muziek en musiceren ze samen. Dat zijn onvergetelijke ervaringen die je als mens vormen. Dat draag ik met hart en ziel uit."

Het Jeugdfonds Cultuur waardeert de betrokkenheid van Nederlands bekendste violist. "Hiermee wordt de zichtbaarheid van het fonds en daarmee het doel waar we voor staan sterker: ieder kind telt mee."

Jeugdfonds Cultuur Limburg
In 2017 ondersteunde het fonds 817 kinderen in Limburg. Zij volgden muziekles, dansten met andere kinderen, kregen lessen fotografie of deden anderszins mee aan culturele activiteiten.

30 gemeenten
Het fonds is in 30 gemeenten in Limburg actief. Daarnaast werkt het fonds samen met het Jeugdfonds Sport en de Stichtingen Leergeld in de diverse gemeenten. Via zogenaamde intermediairs (leerkrachten, hulpverleners, huisartsen, vrijwilligers) kunnen aanvragen worden ingediend. 

Aanvraag
Een aanvraag wordt gehonoreerd wanneer het inkomen van de ouders maximaal tot 120 procent van het bestaansminimum bedraagt (afhankelijk van lokaal beleid). Het fonds betaalt de lessen direct aan de instelling of docent die de lessen verzorgt. De gelden hiervoor worden ter beschikking gesteld door de gemeenten, de provincie Limburg, de Rabobank Foundation, het landelijke Jeugdfonds Sport en Cultuur en particuliere donaties.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →