Heerlense bowlster doet gooi naar prijzen op EK in Brussel

Print
Heerlense bowlster doet gooi naar prijzen op EK in Brussel

Afbeelding: Frank Benneker

Heerlen - Het Nederlands bowlingteam voor vrouwen, met de Heerlense Kelly French–Plummen, is deze week in Brussel op jacht naar eremetaal tijdens de Europese Kampioenschappen bowlen voor dames. Tijdens het in december 2017 gehouden WK in Las Vegas was Nederland het beste Europese land, waardoor de verwachtingen hooggespannen zijn.

Tijdens het WK in Las Vegas waren de Nederlandse dames dan wel het beste Europese team, dat leverde in december geen eremetaal op. Nederland wist alle Europese toplanden achter zich te laten, maar de toplanden uit (Zuid) Amerika en Azië bleken nog steeds een maatje te groot. Die landen zijn vanzelfsprekend niet aanwezig in Brussel en dus wil het Nederlands team op herhaling.

De 29-jarige French-Plummen is de afgelopen periode uitgegroeid tot een vaste waarde in het Nederlands team. Na haar debuut op de EK 2016 was de Heerlense ook aanwezig op de WK in december. Het leverde geen aansprekende individuele prestaties op, maar tijdens het Team Event waar de 8e plek behaald werd leverde French-Plummen een zeer belangrijke bijdrage waarmee zij het team op sleeptouw nam. Die ervaring wil ze in Brussel gebruiken om nog beter te presteren. De overige speelsters zijn Denise Blankenzee (18, Julianadorp), Samantha Greiner (25, Den Helder), Maxime de Rooij (24, Anna Paulowna), Nicole Sanders (30, Emmen) en Ellen Jansen (26, Culemborg).

In Bowling Stones Wemmel (Steenweg op Brussel 396) wordt gestreden in diverse evenementen. Op 8 en 9 juni werd het Singles Event gespeeld, op 10 en 11 juni het Doubles Event, op 12 en 13 juni het Trio’s Event en op 14 en 15 juni het Team Event (5 dames). Het toernooi wordt zaterdag 16 juni afgesloten met het Masters Event, waar de beste 24 dames van het gehele toernooi het nog één keer tegen elkaar opnemen.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →