'Ziekelijk dat Derksen de vrouw van Humberto erbij moest halen'

Print
'Ziekelijk dat Derksen de vrouw van Humberto erbij moest halen'

Johan Derksen in de studio van RTL-voetbaltalkshow VI Oranje blijft thuis. Afbeelding: ANP

RTL Boulevard heeft hard uitgehaald naar de analisten van Voetbal Inside. In de laatste aflevering van VI hield Johan Derksen een hatelijke monoloog over presentator Humberto Tan, tot grote frustratie van misdaadverslaggever John van den Heuvel.

"Hij krijgt een afscheid alsof hij honderd jaar een wereldshow heeft gemaakt", stelde Derksen. "Ik heb een week lang twintig slijmballen langs zien komen die deden alsof Humberto Onze Lieve Heer was. En waarom kreeg hij een wassen beeld? Omdat hij een talkshow maakte waar geen hond naar keek?"

Beau van Erven Dorens haalde in RTL Boulevard hard uit naar de drie mannen van VI. "Ze zoeken elke keer nieuwe grenzen in onhebbelijkheid op", stelde Van Erven Dorens. Luuk Ikink bespotte Derksen om zijn hatelijke woorden over Tan. "Hij werpt zich op als een soort Braveheart van de Nederlandse televisie terwijl hij voor 3,5 ton elke avond uit zijn neus zit te vreten."

Ziekelijk
De RTL Boulevard-makers vonden de tirade van Derksen ook niet kies tegenover alle redacteuren van Late Night die de afgelopen anderhalf jaar tegen alle klippen op een programma probeerden te maken. 

John van den Heuvel vond het vooral 'ziekelijk dat Derksen de Limburgse vrouw van Humberto Tan erbij meende te moeten halen.' Derksen stelde dat Ineke Tan 'zich moet laten behandelen' omdat zij bij de laatste reeks uitzendingen in de zaal zat om haar man te steunen.

"Die vrouw zit daar gewoon op de eerste rij om Humberto te steunen. Derksen moet zich zelf laten behandelen. Hij is een ongeleid projectiel", aldus Van den Heuvel.

Vaker kritiek
De mannen van Voetbal Inside kregen in het verleden al vaker het verwijt racistische, homofobe en seksistische praat te bezigen. Zij ontkennen zelf altijd ten stelligste dat dit hun bedoeling is.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →