Wereldtopper Nouchka Fontijn in actie op NK boksen in het Mecc

Print
Wereldtopper Nouchka Fontijn in actie op NK boksen in het Mecc

Wereldtopper Nouchka Fontijn treedt zondag 17 juni aan op het NK boksen in het Mecc. Afbeelding: nouchkafontijn.nl

De absolute wereldtopper Nouchka Fontijn doet zondag 17 juni mee aan het Nederlands Kampioenschap boksen in het Mecc. De 30-jarige Schiedamse die op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 zilver won, treedt aan met een kersverse Europese titel op zak.

Sinds de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, waarin zij verloor van de Amerikaanse Clarissa Shields, is er niemand die Nouchka Fontijn bij benadering kan stoppen in de klasse tot 75 kilo. De 30-jarige fysiotherapeute greep vorig weekend in de Bulgaarse hoofdstad Sofia op overtuigende wijze opnieuw de Europese titel, die ze in 2014 ook al veroverde.

Jubileum SCM Boxing
Fontijn verschijnt zondag 17 juni in de de ring in het auditorium van het Mecc in de finalestrijd om de titel van het NK boksen. De organisatie van het nationaal kampioenschap is dit jaar in handen van SCM Boxing Maastricht. De Nederlandse Boksbond wees de organisatie van het Nederlands kampioenschap elite-boksen toe aan SCM Boxing, dat jubileert met zijn 25 jarig bestaan.

Toppers
De halve finales en finales van het NK boksen vinden op zaterdag 16 en zondag 17 juni plaats in het Mecc. Alle Nederlandse toppers die deelnamen aan de Olympische Spelen en het WK, zullen aantreden, al dan niet tegen een buitenlandse topper. Er zullen ook artiesten optreden en verder wordt het evenement opgeluisterd met show en dans.
 
De boksring staat op het podium van het auditorium, rondom de ring zullen er luxe zitplaatsen voor VIP’s komen.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →