WK voetbal 2026 in Verenigde Staten, Canada en Mexico

Print
WK voetbal 2026 in Verenigde Staten, Canada en Mexico

Afbeelding: ANP

Het WK voetbal van 2026 wordt gehouden in de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Het gecombineerde Amerikaanse 'bid' heeft de voorkeur gekregen boven Marokko.

Voor het eerst mochten de landen die zijn aangesloten bij de FIFA stemmen. Voorheen werden de WK's altijd via een geheime stemming toegewezen door het bestuur van de mondiale voetbalfederatie.

Derde keer in Mexico
Het is voor de derde keer dat het WK voetbal in Mexico plaatsvidt.  In 1970 en 1986 werd het toernooi daar ook al gehouden, met respectievelijk Brazilië en Argentinië als winnaars. De Amerikanen zijn voor de tweede keer aan de beurt. In 1994 pakte Brazilië in de Verenigde Staten de wereldtitel. Canada organiseerde het WK niet eerder.

Marokko stelde zich al vier keer eerder kandidaat voor de organisatie van het toernooi, maar de WK's van 1994, 1998, 2006 en 2010 gingen allemaal naar andere kandidaten. De Marokkanen moesten het woensdag in Moskou ook weer afleggen tegen 'United 2026'.

?Donderdag begint het WK in Rusland. De volgende mondiale eindronde is in 2022 in Qatar. In 2026 mogen liefst 48 landen meedoen aan het WK, zestien meer dan nu.

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.