Fortuna Sittard ingedeeld in categorie 2

Print
Fortuna Sittard ingedeeld in categorie 2

Afbeelding: De Limburger

Fortuna Sittard is door de licentiecommissie van de KNVB ingedeeld in categorie 2, voor ‘financieel voldoende gezonde clubs’.

Alle andere betaald voetbalclubs zijn eind mei al ingedeeld, maar van Fortuna ontbrak nog een document, dat aangeleverd moest worden door een derde partij. Dat is onlangs alsnog ingediend, waarna de KNVB de Sittardenaren alsnog kon indelen. Fortuna zat bij de vorige meting in januari ook al in categorie 2.

Geen twijfel
Interim-directeur Johnny Creemers twijfelde nooit aan het feit dat zijn club weer in categorie 2 terecht zou komen. "Zowel sportief als financieel liggen we op koers om van Fortuna Sittard een stabiele eredivisionist te maken. We zullen echter komend seizoen wederom hard moeten werken om op koers te blijven", zegt hij op de website van Fortuna.

Clubontwikkelscan
Van de Limburgse clubs zit alleen VVV in de beste categorie. Roda JC en MVV vergezellen Fortuna in categorie 2. Een onvoldoende is er alleen voor FC Den Bosch. De KNVB stopt met het indelen van clubs in categorieën en gaat werken met het ‘financieel rating systeem’. Eén keer per jaar krijgen clubs een puntenaantal toegekend op basis van de jaarcijfers en prognoses, maximaal veertig. Ligt de score onder de vijftien, volgt een ‘clubontwikkelscan’.