Trump bij thuiskomst: Noord-Korea is geen probleem meer, slaap lekker!

Print
Trump bij thuiskomst: Noord-Korea is geen probleem meer, slaap lekker!

President Trump verlaat de Air Force One op luchtmachtbasis Adrews in Maryland Afbeelding: AFP

Volgens de Ameriaanse president Trump is Noord-Korea niet langer 'het grootste en gevaarlijkste probleem van de Verenigde Staten, zoals president Barack Obama het omschreef'.

Dat twitterde Trump vandaag bij terugkeer van zijn historische ontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in Singapore. Er gaat geen nucleaire dreiging meer van Noord-Korea uit, stelt Trump. "Dus slaap lekker vanavond."

Oorlog
"Iedereen kan zich nu veel veiliger voelen dan de dag dat ik president werd", zegt Trump. "Mensen dachten dat we in oorlog zouden raken met Noord-Korea." De voormalige president Obama duidde Noord-Korea aan als Amerika's grootste probleem. 
 

Het was volgens Trump erg interessant de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un te ontmoeten en zijn land heeft veel mogelijkheden, aldus de president. Trump en Kim ondertekenden een overeenkomst die zou moeten leiden tot denuclearisatie van Noord-Korea.

Volgens defensie-experts heeft Noord-Korea genoeg materiaal om twintig tot zestig bommen te fabriceren. Het land testte ook met succes raketten die het Amerikaanse vaste land kunnen bereiken.