Eis: drie jaar cel voor steekpartij in Weert in 2009

Print
Eis: drie jaar cel voor steekpartij in Weert in 2009

Afbeelding: iStock

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag drie jaar celstraf geëist tegen een 35-jarige man uit Aken voor een steekpartij in Weert in 2009.

Volgens de officier van justitie heeft de verdachte zich negen jaar geleden schuldig gemaakt aan het medeplegen van een poging tot doodslag. De politie kon hem pas in 2015 arresteren na een DNA-match.

Drie daders
Het slachtoffer was een toen 27-jarige bewoner van een flat aan Laurenburg in Weert. Hij liep steekwonden op in borst en bovenbuik. De drie daders sloegen op de vlucht. Een van hen kon snel worden opgepakt. 

De daders zouden de man hebben geslagen, geschopt en met een mes hebben gestoken. Dat gebeurde in zijn woning en op straat, toen het slachtoffer probeerde te vluchten.

Relatie
Het feit dat het slachtoffer een relatie had met de ex-partner van een van de verdachten zou de aanleiding voor het geweld zijn geweest. 

De rechtbank in Roermond heeft die ex-man in 2009 al veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf. 

De verdachte uit Aken, die woensdag niet kwam opdagen in de rechtbank, kon worden opgespoord omdat hij zijn jas had achtergelaten in de woning van het slachtoffer. Daarop kon de recherche DNA-sporen veiligstellen. In 2015 leidden die tot de aanhouding van de verdachte.

Vrijspraak
Zijn advocaat Peer Szymkowiak vindt dat het dossier geen antwoord geeft op vragen over wie heeft gestoken en geslagen en waar dat is gebeurd. Hij vroeg de rechters de man vrij te spreken of, als zij de feiten wel bewezen achten, hem een geheel voorwaardelijk celstraf op te leggen.

De rechtbank doet op 27 juni uitspraak.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →