Eerste geslaagden Agora Roermond

Jan Fasen geeft maatschappijleer in zijn eigen werkkamer.© René Corten

Van de eerste 17 examenkandidaten die de persoonlijke leerroute van Agora in Roermond hebben gevolgd, hebben er zes een volledig examen afgelegd.

Carola de Boer

Vier daarvan zijn geslaagd (havo en vmbo) en twee leerlingen hebben een herkansing.

StaatsexamenNegen leerlingen deden vervroegd examen (vmbo, havo en vwo) in enkele vakken. Op drie leerlingen na die één 5 haalden, heeft de rest alle vakken binnen. Twee leerlingen doen staatsexamen en krijgen de uitslag pas eind juni.

TevredenMedebedenker Jan Fasen van Agora is heel tevreden met het resultaat. “Die twee die herexamen moeten doen, halen dat.” Hoogleraar Onderwijs Jos Claessen van de Open Universiteit in Heerlen is ook tevreden. “Je kunt dit soort resultaten, zeker die van het eerste examenjaar, niet vergelijken. Er zijn vrijwel geen leerlingen op gewone middelbare scholen die vervroegd (deel)examens doen of staatsexamens”, laat hij weten.

Wij zetten iedereen die een diploma heeft gehaald graag in het zonnetje met onze 'wall of fame'. Stuur ons een filmpje van hoe jij viert dat je geslaagd bent en maak kans op kaarten voor Solar! Insturen kan hier.