Wat doet het weer op Pinkpop?

Print
Wat doet het weer op Pinkpop?

Noodweer zoals tijdens een optreden van Metallica op Pinkpop is dit jaar gelukkig niet aan de orde Afbeelding: Harry Heuts

Hoe je een openluchtfestival beleeft, is voor een groot deel afhankelijk van het weer. Pinkpop begint vrijdag aan zijn 49e editie, wat doet het weer?

Vrijdag: mooie avond voor Pearl Jam
Weerplaza meldt dat vrijdag een overwegend droge dag wordt. De zon schijnt van tijd tot tijd en het wordt in de middag 23 graden in Limburg bij een zwakke tot matige zuidwestenwind. In de avond zijn er hoge sluierwolken maar het blijft droog. Als de zon ondergaat ligt de temperatuur rond een graad of 20.

Een aangename temperatuur dus als Pearl Jam op het hoofdpodium aan het optreden is. Rond middernacht is het al afgekoeld naar 15 graden. Het belooft een mooie avond te worden voor de festivalgangers op Pinkpop. Weerplaza adviseert wel een jasje mee te nemen voor als het afkoelt.

Zaterdag: felle zon met 's avond mogelijk een bui
Op zaterdag blijft het overdag over het algemeen droog. Weerplaza meldt dat de zon zeer krachtig kan zijn overdag en adviseert om je daarom goed in te smeren. In Landgraaf zijn er wolkenvelden met ruimte voor zonneschijn. Op het festivalterrein van Pinkpop wordt mogelijk de zomerse waarde van 25 graden gehaald. De wind houdt het tamelijk rustig in Landgraaf. In de avonduren is in Limburg wel kans op een enkele bui. Maar daar zal Dave Grohl van de Foo Fighters niet van schrikken.

Zondag: frisse en natte dag
Zondag wordt het een stuk minder mooi. Weerplaza meldt dat de lucht onstabiel van opbouw wordt wat betekent dat er vrij gemakkelijk buien kunnen ontstaan. Verspreid over de dag komen in Limburg enkele buien voor, maar zijn er ook wel droge momenten. Het is echter raadzaam om een poncho of paraplu mee te nemen. Met maximaal 21 graden en een frisse westelijke wind is het minder aangenaam dan de twee andere festivaldagen, maar dansen op Bruno Mars houdt je alsnog warm geoeg.