Onderzoek naar vrijkomen ammoniak bij Chemelot

Print
Onderzoek naar vrijkomen ammoniak bij Chemelot

Afbeelding: Rob Oostwegel

Sittard - De Onderzoeksraad voor Veiligheid stelt een onderzoek in naar het vrijkomen van een grote hoeveelheid ammoniak op donderdag 31 mei op het chemieterrein Chemelot in Geleen.

Dat gebeurde tijdens het opstarten van de melaminefabriek van OCI-Nitrogen. 

Ziekenhuis
Medewerkers van een ernaast gelegen fabriek van Fibrant kregen ademhalingsproblemen. Eén medewerker moest naar het ziekenhuis, maar kon daar na korte tijd weer weg. 

De brandweer voorkwam met waterschermen de verdere verspreiding van ammoniak. Van een lekkage was volgens de woordvoerder van Chemelot geen sprake.

Onderzoek
Dit nieuwe onderzoek van de Onderzoeksraad staat los van het in februari 2017 gestarte en nog steeds voortdurende onderzoek naar de veiligheid op Chemelot. Directe aanleiding was de brand bij Sabic in december 2016, waarbij een medewerker om het leven kwam en een man zwaar gewond raakte. Ook zes eerdere incidenten worden bij dat onderzoek betrokken.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen