Onderzoek naar vrijkomen ammoniak bij Chemelot

Print
Onderzoek naar vrijkomen ammoniak bij Chemelot

Afbeelding: Rob Oostwegel

Sittard - De Onderzoeksraad voor Veiligheid stelt een onderzoek in naar het vrijkomen van een grote hoeveelheid ammoniak op donderdag 31 mei op het chemieterrein Chemelot in Geleen.

Dat gebeurde tijdens het opstarten van de melaminefabriek van OCI-Nitrogen. 

Ziekenhuis
Medewerkers van een ernaast gelegen fabriek van Fibrant kregen ademhalingsproblemen. Eén medewerker moest naar het ziekenhuis, maar kon daar na korte tijd weer weg. 

De brandweer voorkwam met waterschermen de verdere verspreiding van ammoniak. Van een lekkage was volgens de woordvoerder van Chemelot geen sprake.

Onderzoek
Dit nieuwe onderzoek van de Onderzoeksraad staat los van het in februari 2017 gestarte en nog steeds voortdurende onderzoek naar de veiligheid op Chemelot. Directe aanleiding was de brand bij Sabic in december 2016, waarbij een medewerker om het leven kwam en een man zwaar gewond raakte. Ook zes eerdere incidenten worden bij dat onderzoek betrokken.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →