Man stort zes verdiepingen naar beneden met lift en overlijdt

Print
Tijdens werkzaamheden in het voormalige Sphinx-gebouw aan de Boschstraat in Maastricht is een persoon om het leven gekomen.

Omstreeks vijf uur stortte een man met een lift zes verdiepingen naar beneden. De man kwam vervolgens bekneld te zitten en is door de brandweer bevrijd uit zijn benarde positie. Het ambulancepersoneel heeft hem proberen te reanimeren maar dat mocht niet meer baten.

Onderzoek
Volgens de arbeidsinspectie is de lift een oude bestaande installatie en geen bouwlift. Het terrein is verder afgezet. Een forensisch arts en de arbeidsinspectie zijn aanwezig voor onderzoek.




Sphinx
Het historische pand aan de Boschstraat maakt deel uit van het voormalige Sphinx-fabriekscomplex en ligt in de centrumwijk Statenkwartier. Het dateert uit het begin van de vorige eeuw en maakte tot 2006 deel uit van sanitairfabriek Koninklijke Sphinx. Sinds 1996 is het pand een rijksmonument. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →