Ernstig gevaar strafbare feiten reden voor sluiting club

Print
Ernstig gevaar strafbare feiten reden voor sluiting club

Rob Welling in zijn zaak in september 2017 Afbeelding: Archieffoto De Limburger/Laurens Eggen

Een ernstig gevaar voor strafbare feiten is de reden geweest om Club6001 te onderzoeken. Gebrek aan medewerking is nu aanleiding tot sluiting van de zaak op de Oelemarkt. De exploitant verzet zich.

Signalen vanuit de politie en het RIEC  (het informatie- en expertisecentrum van de politie dat zich bezighoudt met georganiseerde criminaliteit, red.) dat "ernstig gevaar bestaat” op strafbare feiten, zijn voor burgemeester Jos Heijmans aanleiding geweest een onderzoek naar Club6001 op te starten.

Lees ook: Gemeente trekt horecavergunning discotheek Weert in

Onderzoek
Daarom heeft Heijmans exploitant Rob Welling op 13 maart laten weten te gaan onderzoeken of de in september 2017 afgegeven drank- en horecavergunning voor de zaak wordt gebruikt "om uit gepleegde strafbare feiten voordeel te behalen of om strafbare feiten te plegen”. 

Dat blijkt uit de brief die eerder deze week door Heijmans aan Welling is gestuurd en in bezit is van deze krant. In de brief leest de exploitant dat zijn zaak wordt gesloten omdat hij, ondanks herhaalde verzoeken, niet de nodige gegevens heeft ingeleverd voor het onderzoek.

Tegenwerken
Welling heeft geen idee waarom het zogenoemde Bibob-onderzoek, waarmee een gemeente kan onderzoeken of haar zakenpartner betrouwbaar en integer is, is opgestart. Welling: "Het lijkt wel of ze mij van begin af aan tegenwerken. Kort voor de opening in september moest ik in allerijl nog vanalles vanwege brandveiligheid aanpassen en ik wacht al maanden op toestemming om tot vijf uur 's nachts open te kunnen blijven.”

Naamsverandering
In december moest Welling de naam Brothers na een kort geding van een gelijknamig bedrijf uit Bunnik veranderen. Sindsdien heet het voormalige Carte Blanche op de Oelemarkt Club6001. En nu voelt hij zich beschuldigd van strafbare feiten. Welling: "Van het witwassen van crimineel geld is geen sprake, ik heb er samen met mijn broer en een zakenpartner geld in gestoken dat we op een eerlijke manier verdiend hebben. Ik heb gegevens aangeleverd over de manier waarop ik zaken financier maar blijkbaar niet genoeg.”

Reünie
Welling geeft aan alles in het werk te hebben gezet om snel weer open te kunnen. "Ik heb al meer dan 200 kaarten verkocht voor de Carte Blanche reünie hier op 29 juni. Ik heb wat betalingsachterstanden maar de laatste maanden waren succesvol dus het ging de goede kant op. Als ik lang huur moet betalen zonder dat ik inkomsten krijg, heb ik een probleem.”

Heijmans laat via een woordvoerder weten vanwege juridische aspecten geen vragen te beantwoorden. De exploitant  kan bezwaar aantekenen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen