Venlonaar (26) aangehouden na achtervolging op A73, tweede verdachte voortvluchtig

Print
Wellerlooi / Venlo - De politie heeft na een wilde achtervolging op de A73 een 26-jarige Venlonaar aangehouden.

De politie achtervolgde woensdagmiddag rond half vier een bestelbus over de A73 richting Nijmegen. De achtervolging eindigde in Blitterswijck aan de Ooijenseweg toen de bestuurder in een weiland tot stilstand kwam. 

Te voet
De man probeerde tevergeefs er te voet nog vandoor te gaan.  Hij werd even verderop door agenten aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Een passagier sprong eerder al uit de bestelbus toen deze de oprit van de A73 opreed. Deze gevluchte man is nog niet aangehouden.

Dief
De politie zat de man op de hielen omdat hij woensdag op meerdere adressen in Wellerlooi had ingebroken. Na onderzoek kwam de politie uit bij een bestelbus in Venlo.

Geen gewonden
Niemand raakte gewond bij de achtervolging op de autosnelweg. De bestuurder van de bestelbus ramde in zijn vlucht wel twee politieauto’s. Die liepen daarbij schade op. Daarnaast zijn er ook goederen uit de bestelbus gegooid. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →