Handballers missen weer grote eindronde

Print
Handballers missen weer grote eindronde

Afbeelding: iStock

De Nederlandse handballers moeten weer een eindronde uit hun hoofd zetten.

Zweden bleek in de return van de play-off voor het WK van 2019 veel te sterk en won in Kristianstad met 26-20. Bij rust leidde de viervoudig wereldkampioen en nummer twee van het afgelopen EK al met 14-7.

Limburg
De Nederlandse selectie telt in totaal zeven Limburgse spelers. Alleen Ivo Steins, Jasper Adams, Kay Smits en Luc Steins Kay Smits maakten veel minuten in de handbalploeg. 

Opkikker
Oranje was met een goed gevoel afgereisd naar Scandinavië door de thuiszege in het eerste duel. Ook al was de overwinning afgelopen zaterdag in Den Bosch een nipte (25-24), het was wel de eerste zege ooit op grootmacht Zweden en een mentale opkikker.

Uitblinker
Maar in Kristianstad werkte Zweden die onverwachte nederlaag vrij overtuigend weg. Uitblinker was de amper te passeren Zweedse doelman Mikael Appelgren. In de tweede helft bood Nederland wel wat meer tegenstand, maar er was geen moment zicht op de eerste deelname aan een grote eindronde sinds het WK van 1961.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →