Bewoners gered na grote brand in centrum Maastricht

© Jeroen Meijer

© Jeroen Meijer

© Jeroen Meijer

© Jeroen Meijer

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

In een pand in de binnenstad van Maastricht heeft donderdagochtend vroeg een grote brand gewoed.

Redactie

Drie mensen uit de bovenwoning zijn gered door de brandweer en uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft ook een aantal aangrenzende huizen ontruimd. "De bewoners daarvan zijn opgevangen in een hotel", zegt een woordvoerder van de brandweer.

Grip 1De brand brak even voor vier uur uit in het pand aan de Grote Gracht. De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse om het vuur te bestrijden en schaalde al snel op naar grip 1.

Brand meesterDe vlammen sloegen uit het dak en uit het pand kwamen dikke rookwolken. Omwonenden wordt geadviseerd om bij rookoverlast ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Rond half zeven meldde de brandweer dat het vuur nagenoeg onder controle is, enige tijd later kwam het sein 'brand meester'. De straat blijft voorlopig wel afgezet.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee