Bewoners gered na grote brand in centrum Maastricht

Print

Afbeelding: Jeroen Meijer

In een pand in de binnenstad van Maastricht heeft donderdagochtend vroeg een grote brand gewoed.

Drie mensen uit de bovenwoning zijn gered door de brandweer en uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft ook een aantal aangrenzende huizen ontruimd. "De bewoners daarvan zijn opgevangen in een hotel", zegt een woordvoerder van de brandweer.

Grip 1
De brand brak even voor vier uur uit in het pand aan de Grote Gracht. De brandweer kwam met groot materieel ter plaatse om het vuur te bestrijden en schaalde al snel op naar grip 1.

Brand meester
De vlammen sloegen uit het dak en uit het pand kwamen dikke rookwolken. Omwonenden wordt geadviseerd om bij rookoverlast ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Rond half zeven meldde de brandweer dat het vuur nagenoeg onder controle is, enige tijd later kwam het sein 'brand meester'. De straat blijft voorlopig wel afgezet.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →