Fortuna verkoopt meeste seizoenkaarten

Print
Fortuna verkoopt meeste seizoenkaarten

Afbeelding: ANP

Fortuna Sittard doet goede zaken, zelfs nog voor het seizoen in de eredivisie begonnen is.

De Sittardse club ziet een gigantische toename van het aantal afgenomen seizoenkaarten. De club heeft tot op heden 4020 seizoenkaarten verkocht. Vorig jaar – toen de club nog in de eerste divisie speelde en zestien jaar ellende achter de rug had – stond de teller rond deze tijd op 420 stuks. Dat aantal werd nu, bij de terugkeer in de eredivisie, al op de eerste dag van de verkoop bereikt.

Tien keer zo veel
Grofweg heeft Fortuna dus tien keer zo veel kaarten aan de man gebracht met nog twee weken te gaan tot de aanvang van de voorbereiding en twee maanden tot de competitiestart (10 augustus).

De andere Limburgse eredivisionist zit ook in de lift. Waar VVV vorig seizoen rond deze tijd 2200 kaarten had verkocht, zijn er nu al 2500 over de toonbank gegaan in De Koel. Directeur Marco Bogers: "We zijn blij met de verhoging ten opzichte van vorig seizoen. Na 31 verkoopdagen hebben we 300 kaarten meer verkocht. We hopen natuurlijk op meer. Zeker nu we meer comfort gaan bieden in De Koel."

Roda
De minste seizoenkaarten zijn verkocht bij de profclubs die een divisie lager uitkomen. Bij Roda JC zijn ze niet ontevreden over de seizoenkaartverkoop. Natuurlijk blijft het aantal verkochte kaarten na de degradatie achter bij vorig seizoen, maar dat gebeurt niet in dramatische mate. In Kerkrade zijn tot nu toe 1488 seizoenkaarten verkocht tegen 1822 exemplaren vorig seizoen rond deze tijd. "Dat valt niet heel erg tegen", zegt communicatieman Mark Maas van Roda JC.

Roda heeft wel als enige Limburgse profclub minder seizoenstickets verkocht in vergelijking met een jaar eerder. Want ook MVV laat een lichte plus zien. De Maastrichtenaren hebben wel de minste seizoenkaarten verkocht van alle Limburgse clubs (1196). Dat is meer in vergelijking met vorig seizoen, al kon de club gisteren geen exacte cijfers geven.

Op koers
"We liggen in ieder geval op koers", stelt directeur Paul Penders. "Logisch ook, want volgend seizoen hebben we een aantal mooie tegenstanders."

Bij de cijfers van Roda en MVV moet wel worden aangetekend dat het competitie nu al een maand geleden is afgelopen. Vorig seizoen werd de laatste wedstrijd gespeeld op 28 mei en was de verkoop van de seizoenkaarten rond deze tijd nog niet zo lang bezig.