Nieuwe coalitie Nederweert heeft taken verdeeld

Print
Nieuwe coalitie Nederweert heeft taken verdeeld

Afbeelding: Pieternel Kellenaers

Nederweert - De portefeuilles van de Nederweertse coaliti JAN, Nederweert Anders en D66 zijn verdeeld.

JAN levert een wethouder die over onder meer zorg, financiën en leefbaarheid in de kernen gaat. Hij of zij houdt zich bezig met projecten als armoedebeleid, gemeenschapshuizen, Randweg en Kanaalzone.

Buitengebied
De wethouder van Nederweert Anders gaat aan de slag met plattelandsontwikkeling (inclusief toerisme en recreatie), duurzaamheid, milieu, openbare ruimte en ruimtelijke ordening. Projecten als buitengebied in balans en klimaatbeleid worden ook bij Nederweert Anders ondergebracht.

D66 krijgt welzijn, gemeentelijke accommodaties (met uitzondering van de gemeenschapshuizen), verkeer, volkshuisvesting en economie en bedrijvigheid in portefeuille. Projecten als Bengele Beweegt en het Centrumplan zullen ook bij D66 worden ondergebracht.

Namen
Het is nog niet bekend wanneer de namen van de wethouders, van wie momenteel nog een risicoanalyse wordt verricht, bekend worden gemaakt. De installatie van het drietal staat in elk geval gepland op 5 juli. Met het coalitieakkoord zijn de partijen in grote lijnen akkoord gegaan. Het wordt op een paar kleine punten aangescherpt. Zo wordt de hondenbelasting gehalveerd. Hondenbezitters betalen wat de nieuwe coalitie betreft straks geen 50 maar 25 euro.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →