Militair overleg Noord- en Zuid-Korea

Print
Militair overleg Noord- en Zuid-Korea

Afbeelding: EPA

Voor het eerst in meer dan tien jaar tijd zijn Noord- en Zuid-Koreaanse militairen met elkaar in overleg gegaan om te praten over ontspanning.

Het overleg is aan de grenspost van Panmunjom. De officieren praten over ontspanning langs de vrijwel hermetisch afgesloten grens die dwars door het schiereiland loopt sinds de Koreaanse oorlog (1950-1953) 65 jaar geleden met een wapenstilstand eindigde.

Verbinding
Het persbureau Yonhap berichtte dat de gesprekken onder meer gaan over het aanleggen van een permanente verbinding tussen de militaire leiders, over afspraken voor regulier overleg en over het bergen van de stoffelijke resten van militairen die destijds langs de huidige grens zijn gesneuveld.

Op de top van de Amerikaanse president Trump en de Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un, begin deze week in Singapore, is ook afgesproken dat de Amerikanen die er gesneuveld zijn, worden geborgen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →