Klassieke muziek op intieme locaties in het Jekerkwartier

Print
Klassieke muziek op intieme locaties in het Jekerkwartier

Afbeelding: Harry Heuts

Het Jekerkwartier staat zondag 24 juni bol van de klassieke muziek. Op bijzondere plekken in de binnenstadswijk wordt onder andere opgetreden door musici van philharmonie zuidnederland

De formule van het gratis toegankelijk festival is eenvoudig: klassieke muziek op een toegankelijke manier presenteren via mini-concertjes door klassieke ensembles op unieke locaties in het Jekerkwartier. 

Verrassend
Het festival wordt geopend door acteur Stijn Vervoort van Toneelgroep Maastricht en pianist Wouter Bregenhuizen. Zij brengen componist Schubert tot leven. Concertmeester Lei Wang en slagwerkers van philharmonie zuidnederland sluiten het programma af met een 'verrassend' concert op het pleintje Sint Pieterstraat 5.

Strijktrio
Het programma van JekerKlassiek is samengesteld door Jos Roeden, artistiek programmeur van philharmonie zuidnederland. Musici van dit orkest verzorgen concertjes tijdens JekerKlassiek. Dit jaar is dat een slagwerkensemble, strijktrio en duo harp en hobo. Blazersensemble Zuiderwind speelt muziek van de Maastrichtse componist Jean Lambrechts. 

Koorschool
De Limburgse Koorschool Kokoz verzorgt een activiteit voor kinderen, en brengt 'We bouwen een stad', een experimentele productie en educatief project met kinderzang en -theater, gebaseerd op composities van Paul Hyndemith.

Deelnemende locaties aan de vierde editie zijn Café Sjiek, Café Forum, Hotel Dis, Atelier Pauline, Vioolbouwer Rijsemus, Baccara Bloemen en Meer, Lutherse Kerk en de binnentuin stadswal Lang Grachtje.

JekerKlassiek vindt zondag 24 juni plaats vanaf 12.30 uur en is gratis toegankelijk. Het volledige programma is te vinden op www.jekerklassiek.nl en www.philharmoniezuidnederland.nl.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →