Steiger bij buren was redding voor slachtoffer brand

Print
Steiger bij buren was redding voor slachtoffer brand

Afbeelding: Jeroen Meijer

Een steiger die sinds een week bij de buren stond was de redding van de eigenaar van de kapperszaak die donderdagochtend in vlammen opging in het centrum van Maastricht.

Via die steiger, die gebruikt werd voor een gevelreiniging van het naastliggende pand aan de Grote Gracht, wist de man te ontsnappen. De brandweer kon de man vervolgens in veiligheid brengen. De vrouw en zoon van het gezin konden via de achterkant van het gebouw aan het vuur ontkomen.

Elektriciteitskast
De brand brak in het holst van de nacht uit, vermoedelijk in de elektriciteitskast. Binnen een mum van tijd stond het hele pand in lichterlaaie. De brandweer kwam met veel materieel ter plaatse om het vuur te blussen. Rond half zeven in de ochtend werd het sein 'brand meester' gegeven.

Ook aan de naastgelegen panden is door het vuur en de rook veel schade ontstaan. De bewoners daarvan, studenten, zijn opgevangen in hotels. Aanvankelijk meldde de brandweer dat de bewoners van het getroffen pand ook studenten waren, maar dat blijkt niet te kloppen. Het gaat om de eigenaar van de kapsalon en zijn gezin. De drie zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht.

De straat is de hele ochtend afgezet. De brandweer is nog ter plaatse om onderzoek te doen. Ook wordt gekeken of er sprake is van instortingsgevaar.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →