Bemiddelaars benoemd in conflict streekvervoer

Print
Bemiddelaars benoemd in conflict streekvervoer

Afbeelding: Harry Heuts

In het al maanden slepende cao-conflict in het streekvervoer lijkt enige voortgang geboekt.

Twee bemiddelaars, één namens de werkgevers en één namens de bonden, gaan kijken of er alsnog een akkoord kan worden gesloten. Zo'n 12.000 werknemers vallen onder de cao.

Nulpunt
"Deze stap is nodig'', zegt FNV-onderhandelaar Paula Verhoef. Werkgevers zien volgens haar nog steeds niet dat het vertrouwen bij hun chauffeurs tot onder het nulpunt is gedaald. "Hoog tijd voor concrete en afdwingbare afspraken. Als werkgevers zich daaraan committeren, is dat een eerste stap op weg naar herstel van vertrouwen."

De vakbonden eisen onder meer een loonsverhoging van 3,5 procent, maatregelen om de werkdruk te verminderen en elke tweeënhalf uur een (plas)pauze.

Laatste dag
Donderdag is de laatste dag van de estafettestakingen, steeds in een ander deel van het land. In delen van Noord-Holland en Flevoland rijden die dag geen streekbussen. Limburg was eerder al aan de beurt. Werkgeversorganisatie VWOV liet eerder deze week weten de roosters zo aan te passen dat aan die plaspauzes kan worden voldaan.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →