Verbouwing motel in Belfeld deels stilgelegd

© Google maps

De verbouwing van voormalig motel de Krekelberg in Belfeld tot onderkomen voor arbeidsmigranten is deels stilgelegd.

Jos Bouten

De gemeente Venlo heeft geconstateerd dat er voor een aantal onderdelen van de verbouwing geen vergunning is aangevraagd. De eigenaar van het pand, Guido Janssen, mag wel doorgaan met werkzaamheden waarvoor geen vergunning nodig is.Volgens Janssen zal de stillegging tot 'enige vertraging' leiden, wanneer de verbouwing klaar moet zijn weet hij niet. "Als het klaar is is het klaar", zegt Janssen.

OmwonendenDe ingreep door de gemeente is een overwinning van omwonenden. Die hebben een advocaat ingeschakeld omdat ze vrezen dat Janssen zo'n honderd arbeidsmigranten in het voormalige motel willen onderbrengen."Veel te veel", vinden de omwonenden. Die vrezen overlast van rondhangende arbeidsmigranten omdat er in de omgeving van hun onderkomen niets te doen is, de dichtstbijzijnde kroeg en supermarkt liggen een kilometer verderop.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee