Verbouwing motel in Belfeld deels stilgelegd

Print
Verbouwing motel in Belfeld deels stilgelegd

Afbeelding: Google maps

Geloo - De verbouwing van voormalig motel de Krekelberg in Belfeld tot onderkomen voor arbeidsmigranten is deels stilgelegd.

De gemeente Venlo heeft geconstateerd dat er voor een aantal onderdelen van de verbouwing geen vergunning is aangevraagd. De eigenaar van het pand, Guido Janssen, mag wel doorgaan met werkzaamheden waarvoor geen vergunning nodig is.

Volgens Janssen zal de stillegging tot 'enige vertraging' leiden, wanneer de verbouwing klaar moet zijn weet hij niet. "Als het klaar is is het klaar", zegt Janssen.

Omwonenden
De ingreep door de gemeente is een overwinning van omwonenden. Die hebben een advocaat ingeschakeld omdat ze vrezen dat Janssen zo'n honderd arbeidsmigranten in het voormalige motel willen onderbrengen.

"Veel te veel", vinden de omwonenden. Die vrezen overlast van rondhangende arbeidsmigranten omdat er in de omgeving van  hun onderkomen niets te doen is, de dichtstbijzijnde kroeg en supermarkt liggen een kilometer verderop.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →