Video: Harder lopen door zelfgemaakt oerbrood

Video: Harder lopen door zelfgemaakt oerbrood

Afbeelding: Brightlands

In het programma 1op1 van WijLimburg TV staat de mens achter het werk centraal. In een vraaggesprek wordt de kijker meegenomen naar het werk van de gast en krijgen we een blik achter de schermen van zijn of haar privéleven.

Nicole Vernhout (27) is een topsporter die graag extreme uitdagingen aangaat. Ze loopt bijvoorbeeld marathons van zestig kilometer. Op de Brightlands Campus Greenport Venlo doet ze als stagiaire onderzoek naar de werking van een innovatief powerdrankje, een slimme mix van groenten en fruit.

Vernhout studeerde geneeskunde, maar brak deze studie af en maakte de switch naar Health Food Innovation Management. “De studie geneeskunde geeft je veel inzichten in alle processen in het lichaam en wat te doen als die processen worden verstoord. Er wordt echter helemaal niet bij stil gestaan hoe je die verstoringen zoveel mogelijk kunt voorkomen. Vandaar mijn voorkeur voor ziekte preventieve boven genezing en voor genezing middels preventie door gezond leven.”

De combinatie van geneeskunde en expertise in voeding kan ze goed toepassen in haar stage bij Brightlabs op Brightlands Campus Greenport Venlo. In 1op1 vertelt ze behalve over haar stage-opdracht gepassioneerd over veganistische voeding, extreme sportuitdagingen en waarom ze trots is op haar tante die in Rusland woont.

Lees meer op de website van Brightlands