Speeltuin bij Fabriek Maasbree tijdelijk dicht

Print
Speeltuin bij Fabriek Maasbree tijdelijk dicht

De Fabriek in Maasbree Afbeelding: Stefan Koopmans

Maasbree - Vanwege de overlast die de bouw van zorgappartementen bij De Fabriek in Maasbree binnenkort veroorzaakt, gaan de binnenspeeltuin en horeca vanaf 1 juli tijdelijk dicht.

Dat zegt mededirecteur Peter Broekmans van Rendiz. De Fabriek maakt onderdeel uit van de sociale onderneming.

Vergunning
Broekmans verwacht binnen vier weken de bouwvergunning voor de 18 appartementen waar 24-uurszorg wordt geboden. Het complex komt achter De Fabriek, maar ook in het bestaande gebouw zijn aanpassingen nodig. Omdat een onveilige situatie ontstaat, is besloten de kinderen daar niet aan bloot te stellen. Aanvankelijk was het de bedoeling de speeltuin en horeca alleen op doordeweekse dagen te sluiten, maar daar is De Fabriek op teruggekomen. De dagbesteding voor ouderen blijft gewoon open.

Een eerdere mededeling dat de speeltuin en horeca definitief gesloten worden als gevolg van een reorganisatie, noemt Broekmans ongelukkig. "Dat klopt niet. We hebben zelfs extra mensen nodig."

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →