Speeltuin bij Fabriek Maasbree tijdelijk dicht

De Fabriek in Maasbree

De Fabriek in Maasbree© Stefan Koopmans

Vanwege de overlast die de bouw van zorgappartementen bij De Fabriek in Maasbree binnenkort veroorzaakt, gaan de binnenspeeltuin en horeca vanaf 1 juli tijdelijk dicht.

Peter Heesen

Dat zegt mededirecteur Peter Broekmans van Rendiz. De Fabriek maakt onderdeel uit van de sociale onderneming.

VergunningBroekmans verwacht binnen vier weken de bouwvergunning voor de 18 appartementen waar 24-uurszorg wordt geboden. Het complex komt achter De Fabriek, maar ook in het bestaande gebouw zijn aanpassingen nodig. Omdat een onveilige situatie ontstaat, is besloten de kinderen daar niet aan bloot te stellen. Aanvankelijk was het de bedoeling de speeltuin en horeca alleen op doordeweekse dagen te sluiten, maar daar is De Fabriek op teruggekomen. De dagbesteding voor ouderen blijft gewoon open.

Een eerdere mededeling dat de speeltuin en horeca definitief gesloten worden als gevolg van een reorganisatie, noemt Broekmans ongelukkig. "Dat klopt niet. We hebben zelfs extra mensen nodig."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee