Voorarrest Venlonaar na schietpartij verlengd

Print
Voorarrest Venlonaar na schietpartij verlengd

De politie deed sporen- en buurtonderzoek na de schietpartij op het kampje aan de Louisekampstraat in Venlo. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Venlo - De 56-jarige Sjang J. die maandag werd opgepakt na een schietpartij in een woonwagenkampje aan de Louisekampstraat in Venlo, blijft in voorlopige hechtenis.

De rechter-commissaris in Roermond heeft J. donderdagmiddag voor veertien dagen in bewaring gesteld.

Buurtbewoners hoorden maandagmorgen rond tien uur zes tot acht schoten bij het kampje. Een getuige zag J. in zijn witte SUV vluchten nadat hij  eerst enkele kogelhulzen had opgeraapt. De kogels waren bedoeld voor een oom die net als J. op het kampje  woont.

Zakelijk geschil
De verdachte heeft een metaal- en ijzerhandel in Blerick, hij zou met zijn oom een zakelijk geschil hebben gehad over het ‘afpikken’ van een klant.  J. werd opgepakt vlak na de schietpartij aangehouden. Hij was naar een ander kampje in de buurt gevlucht, waar zijn moeder woont.

De advocaat van J., Marcel Heuvelmans, wil niets kwijt over de zaak. Zijn cliënt zit in beperking, dat betekent dat die met niemand contact mag hebben.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →