Samenscholingsverbod in Venrayse wijk

Print
Samenscholingsverbod in Venrayse wijk

Het Gouden Leeuwplein in Venray. Afbeelding: Google

Venray - Burgemeester Hans Gilissen van Venray heeft voor de komende drie maanden een samenscholingsverbod uitgevaardigd voor een groot deel van het centrum tussen het Henseniusplein en de Langstraat, voor het Gouden Leeuwplein en voor een deel van de wijk West-Zuid.

Gilissen neemt deze maatregel met ingang van vrijdag omdat  pogingen om op een minder ingrijpende manier een einde te maken aan overlast, verstoring van de openbare orde, intimidatie en bedreiging van bewoners, winkeliers en bezoekers, niet hebben geholpen.

De burgemeester zegt dat hij de ordeverstoorders in beeld heeft en dat die in een brief de wacht krijgen aangezegd. Volgens Gilissen is het heel moeilijk om personen individueel aan te pakken, vandaar dat hij nu de pijlen richt op groepen overlastveroorzakers.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →