Stichting Enci-stop ziet realisatie doelen naderbij komen

Print
Stichting Enci-stop ziet realisatie doelen naderbij komen

De afgraving van mergel in de Enci-groeve komt op 1 juli 2018 tot een einde. Afbeelding: Stichting Enci-stop

Met de beëindiging van de winning van mergel uit de Sint Pietersberg per 1 juli aanstaande is voor stichting Enci-stop een belangrijk doel bereikt. Een einde aan aantasting van de berg.

Het verbranden van de mergel voor de productie van klinkers zal per 1 juli 2019 stoppen. Daarmee wordt volgens de stichting na 17 jaar strijd een tweede doel gerealiseerd.

Stikstof
Daarmee is echter volgens Enci-stop de strijd nog niet volledig gestreden. De stichting zegt nog steeds de vinger aan de pols te houden ten aanzien van een kwestie rond de Natuurbeschermingswet. Een zaak die loopt sinds 2007. Nog steeds is er geen duidelijkheid over de definitieve beëindiging van de uitstoot van stikstof door het bedrijf.

Het verzet tegen mergelwinning in de Sint Pietersberg speelt volgens Enci-stop al sinds de start van de mergelafgravingen in 1926. 

 

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →