Aanhouding in Beek tijdens opnames Netflix-serie Dope

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een interview met een cameraploeg is voor drie Limburgers uitgelopen op een arrestatie. Het drietal werd tijdens de opnames voor een Amerikaanse Netflix-serie in Beek aangehouden.

Hans Goossen

Het gaat om de serie Dope, een reeks documentaires die de strijd tegen drugshandel belicht vanuit het perspectief van zowel politie als dealers en gebruikers.

AfluisterenDe politie had lucht gekregen van het interview, omdat ze één van de drie mannen afluisterde. Hij wordt verdacht van de handel in drugs. Toen de politie binnenviel in Beek, was het interview in volle gang. De drie mannen droegen bivakmutsen om niet herkenbaar in beeld te komen. Op tafel lagen een vuurwapen en een partij drugs uitgestald.

VerhoordDe twee filmmakers zijn verhoord, hun drie interviewpartners aangehouden. Het gaat om mannen (één uit Beek, twee uit Maastricht) van 24, 33 en 34 jaar oud. Twee verdachten zijn donderdagmiddag weer vrijgelaten, alleen de Maastrichtenaar die het interview had geregeld zit nog vast.

SuikerklontjesDe man uit Beek heeft volgens zijn raadsman Peer Szymkowiak alleen zijn kamer ter beschikking gesteld voor de filmopnames. Het aangetroffen pistool was een nepvuurwapen, aldus de advocaat. Ook de partij drugs was grotendeels nep. "Er zaten zelfs suikerklontjes bij, maar ook echt spul."

FigurantAdvocaat Selçuk Ikiz staat één van de Maastrichtenaren bij. "Hij was door een medeverdachte gevraagd als figurant op te treden. Hij wist niet eens dat er echte drugs op tafel lagen. Hij is dan ook weer op vrije voeten." De opnames waren voor het derde seizoen van Dope. De eerste twee seizoenen zijn al op Netflix te zien.