‘G6’ leidt sanering Roda, directeur Collard vertrekt

Collard (links) en Korotaev op de tribune bij Roda.

Collard (links) en Korotaev op de tribune bij Roda.© De Limburger/Ermindo Armino

De groep van zes ondernemers die mede aan het roer komt bij Roda JC, zal komend seizoen het voortouw nemen bij de noodzakelijke sanering van de club. Ook zullen ze de organisatie gaan doorlichten.

Roel Wiche

Zij doen dit in samenspraak met investeerder Aleksei Korotaev, die twintig procent van de aandelen krijgt, en eigenaar Frits Schrouff, die al zijn vorderingen op de club kwijtscheldt.

Lees ook: Pact lokale ondernemers en Korotaev redt Roda

De ‘G6’ bestaat uit de bedrijven Stienstra, KLG Europe, Commaxx International NV, Cadac Group, Mabs4.0 en Gruppo Esmi . Zij zijn bij elkaar gebracht door formateur Carel Bouckaert, topman van VDL Nedcar. Het collectief zal formeel geen aandelen overnemen, maar krijgt wel een invloedrijke stem in de Stichting FS United, die de aandelen van Frits Schrouff beheert.

Collard vertrektHuidig algemeen directeur Wim Collard vertrekt. De ondernemers zullen samen met Korotaev en Schrouff gaan bepalen wie zijn opvolger wordt. De Russische zakenman heeft de intentie uitgesproken om in de toekomst meer aandelen te verwerven. In dat geval zal hij een strenge screening van de KNVB succesvol moeten doorstaan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee