Geleense zakenman in België gestraft voor omkoping

Print
Geleense zakenman in België gestraft voor omkoping

Afbeelding: iStock

Sittard - De bedrijfsleider van een Geleens aanneembedrijf is door de rechtbank in Tongeren veroordeeld voor omkoping van de Genkse schepen Ali Çaglar.

Volgens de Belgische krant Het Belang van Limburg kreeg hij een geldboete van 6000 euro en een voorwaardelijke celstraf van 18 maanden. Çaglar kreeg dezelfde straf en mag bovendien tien jaar lang geen openbaar ambt bekleden.

T-shirts
De bedrijfsleider financierde bij de campagne voor de verkiezingen in 2012 flyers en T-shirts voor Çaglar. Daarmee was 2500 euro gemoeid. De schepen (wethouder) en de Nederlandse zakenman waren met elkaar in contact gebracht door de ex-president van de Hells Angels in Genk, die eveneens is veroordeeld voor zijn rol in de affaire.

Klussen
Çaglar beloofde de Nederlandse zakenman te helpen in België klussen te bemachtigen en spande zich daar volgens de rechter ook voor in. Tot echte opdrachten kwam het niet. De schepen gaat in beroep tegen zijn veroordeling wegens corruptie, de Geleense bedrijfsleider overweegt dat. Volgens hem deed hij enkel aan sponsoring.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →